Danijel Jovanović je rodom iz Kušiljeva, pored Svilajnca. Diplomirani profesor španskog jezika i književnosti i pisac, koji živi i radi u Beogradu. Popularnost je stekao fantastičnim serijalom za mlade „Severna kapija”, u izdanju IK „Otvorena knjiga”. Serijal čine četiri romana, od kojih su mnogi doživeli reizdanja. Naslovi romana u serijalu, hronološkim redom su:

„Severna kapija: duhovi prošlosti”, „Severna kapija: glasovi u tami”, „Severna kapija: stranice od peska” i „Severna kapija: staze sudbine”.

Danijel je i autor romana za decu „Gospodinova kuća”, koji je potpisao i kao ilustrator.

Pisao je i kratke priče koje su bile objavljivane na nekim od vodećih portala u zemlji i regionu i ušle u brojne zbirke. Osvojio je prvu nagradu na međunarodnom festivalu poezije i proze „Janoš Siveri”. Ovaj mladi pisac dobitnik je i nagrade za najbolji prevod na takmičenju organizovanom od strane Španske ambasade u Beogradu.

Završio je i kurs kreativnog pisanja „Kreativne sinergije”, kao i „Creative Spotlight”, edukaciju koju je sponzorisala „Thomson foundation” u cilju razvijanja kulture na Balkanu.

Vaša korpa
Prodavnica
Lista želja
1 item Korpa
Moj nalog