Zoran Petrović, master psiholog, kompjuterski dizajner, muzičar i pisac, rođen je 1968. godine u Beogradu. U periodu od 1984. do 1986. aktivno se bavio muzikom kao vokalni solista grupe “Bukowski band”, a od 1987. do 1990. kao vokal projekta “Psihokratija”, kada ostvaruje kontakt sa nekim stranim i mnogim domaćim imenima iz sveta muzike. Sredinom devedesetih počinje da radi u kompaniji 3DO iz Kalifornije, kao jedan od game mastera, pod nadimkom Bard Legend, na jednoj od prvih online multiplayer fantasy igara – Meridian 59. Pored gaminga, kojim se kao hobijem bavi i danas, bavio se i advertajzingom, kompjuterskim 2D i 3D dizajnom, animacijama i TV reklamom.
Nešto kasnije, posvećuje se svojoj prvoj ljubavi, psihologiji, i to u oblastima: psihologija ličnosti, kriminalni profajling i serijski počinioci teških krivičnih dela. U saradnji sa pionirima profajlinga u FBI, odeljenja BAU, i domaćim ekspertima Univerziteta u Beogradu, piše naučni rad pod nazivom “Bihejvioralni profajling i mogućnost primene FBI tipologije silovatelja u službi istražnog postupka policije i prevencije na teritoriji Srbije”.
Na književnoj sceni pojavljuje se zahvaljujući ljubavi, i to 2009. sa svojom prvom zbirkom ljubavne poezije “Ženi koju volim”, a već sledeće izdaje i drugu, pod naslovom “Hvala što postojiš”. Njegov prvi roman, urbana trilerolika ljubavna drama, “Bulevar greha”, izašao je iz štampe 2016. godine. Nakon toga, autor se ponovo okreće ljubavi, ali ovoga puta svojoj prvoj i najvećoj – fantastici. U januaru 2017. izlazi njegov roman, “Praznik Zveri – Žeteoci” koji predstavlja prvi iz istoimene sage. Druga knjiga sage, “Praznik zveri – Grehovi alijanse”, izašla je u junu 2017, a sada, 2018, izašao je i treći nastavak. Sagu Praznik zveri, Zoran Petrović predstavlja svojim terminom open world fantasy saga, kojim se, pre svega, ne vezuje za okvire popularnih trilogija. Za sada je, kako autor kaže, kompletno izmaštao još dva nastavka, četvrti i peti, na kojima već radi, a nakon toga postoje postavke za bar još dva. Njegove priče nalaze se u zbirkama folklorne, epske, naučne fantastike i horora: Čuvari zlatnog runa, U vrzinom kolu, Marsonic, Nešto diše u mojoj torti, Trium Reginarum – Refesticon, kao i u zbirci posvećenoj tvrđavi Golubac.

Vaša korpa
Prodavnica
Lista želja
0 items Korpa
Moj nalog